Ga terug naar headlines.

ERVARINGEN BESCHREVEN DOOR GBLT MET 4VALUE


Hoera, een andere waarderingsapplicatie!

GBLT heeft op 5 maart 2018 de waarderingsapplicatie 4Woz 2.0 van 4Value succesvol in productie genomen.

Hoe is het proces verlopen?

Na het definitief gunnen van de opdracht aan 4Value op 23 oktober 2017 kon GBLT starten met het implementatietraject 4Woz 2.0. GBLT maakt gebruik van Key2Belastingen voor de Belastingapplicatie en Ortax als de te vervangen waarderingsapplicatie. Na het afstemmen van het projectplan en de gezamenlijke kick-off heeft GBLT de data uit Key2belastingen en Ortax geleverd om de testomgeving van 4Woz 2.0 te vullen. Het vullen van de testomgeving ging voorspoedig. Wat als zeer prettig is ervaren, waren de korte lijnen met 4Value. Wanneer er problemen waren of onduidelijkheden dan werd er altijd direct gereageerd en meestal werden zaken gelijk opgelost.

Nadat de testomgeving was ingericht heeft GBLT een uitgebreid testtraject doorlopen waarbij de conversie van de data is gecontroleerd, de inrichting van 4Woz 2.0 gerealiseerd en de koppeling tussen key2belastingen en 4Woz 2.0 is getest.

De inrichting van de productieomgeving van 4Woz 2.0 heeft GBLT gelijk laten lopen met de mutatiestop in verband met het beschikken van de WOZ waarden en het opleggen van alle aanslagen van de zes deelnemende gemeenten. Dit had als voordeel dat er geen extra mutatiestop nodig was voor de inrichting van de productieomgeving van 4Woz 2.0. Tijdens de mutatiestop heeft 4Value de opleidingen aan de gebruikers gegeven, zodat iedereen met de applicatie 4Woz 2.0 kan werken.

Terugkijkend is het project voorspoedig verlopen en is GBLT zeer tevreden over de samenwerking met 4Value.

Johan van Scherpenzeel, Manager Afdeling Waarderen
Maurice Schreiner, Projectmanager

Ervaringen beschreven door 4Value met GBLT

Hoera, een nieuwe klant!

Wij hebben de samenwerking met GBLT bij de inrichting als zeer prettig ervaren. We konden snel schakelen door korte lijnen met de projectleiding van GBLT. Prettig was ook dat er snel werd gereageerd op mailtjes en dat er werd meegedacht. Dat meedenken ging zo ver dat GBLT ook een deel van de werkzaamheden op zich heeft genomen. Zo is de groepsindeling en de inrichting van de waardegebieden, grondstaffels en bijgebouwenmodellen door GBLT zelf gedaan. Dat heeft 4Value veel tijd gescheeld, waardoor we de inrichting sneller konden realiseren. GBLT heeft daarnaast ook de sjablonen voor de uitspraken en diverse mailings zelf gemaakt.

Wij hopen dat de medewerkers van GBLT met veel plezier met 4Woz 2.0 zullen werken!

 

 

 

 

Gepubliceerd: 5 april 2018

4Value maakt sinds december 2020 onderdeel uit van xxllnc. Sindsdien werken we volop aan integratie.
Begin 2023 wordt de website daarom omgezet naar xxllnc.nl