Ga terug naar headlines.

WIJ ZIJN EEN GOEDE MATCH MET 4VALUE!


In de prachtige havenstad Harlingen woont en werkt Agnes Takema. Agnes is ruim 17 jaar werkzaam bij de gemeente Harlingen en de laatste 6 jaar als beleidsmedewerker Belastingen verantwoordelijk voor de WOZ. Samen met haar collega’s Jos Postma en Astrid Schaafsma vormt zij het Team Belastingen van de gemeente Harlingen.

Samenwerking

De gemeente Harlingen en 4Value werken vanaf belastingjaar 2014 samen. Ruim 2 jaar geleden kwamen Monica Menduapessy (Manager Relatiebeheer), Marcel Dillissen (Algemeen Directeur) van 4Value, Jos Postma, mijn toenmalige leidinggevende en ik voor het eerst bijeen. Daarbij kwam alles op tafel wat er op tafel moest komen en werden onze gegevens geanalyseerd.

4Value deed ons het aanbod om te helpen met het opstellen van een plan van aanpak. Nog diezelfde week werd het eerste concept door Marcel Dillissen aangeleverd. Het plan van aanpak is na een kritische controle door mij en mijn collega’s voorgelegd aan Ivo Lechner van de Waarderingskamer. Na zijn goedkeuring zijn we met zijn allen zeer vastberaden van start gegaan.

Ik vind het opmerkelijk dat Marcel Dillissen deze klus, als Algemeen Directeur van 4Value, zelf heeft opgepakt. Dat hij zich als directeur daar niet te goed voor voelde.

Beoordeling Waarderingskamer

De gemeente Harlingen had op dat moment, door een combinatie van factoren, een achterstand in de uitvoering van diverse werkzaamheden en stond onder verscherpt toezicht van de Waarderingskamer. Ook met het verwerken van de kadastrale mutaties waren we achterop geraakt. Binnen een paar dagen is Milko Vieleers van Daerom! Overheids-detacheringen (een dochterbedrijf van 4Value) begonnen met de verwerking van de kadastrale mutaties. Dat ging voortreffelijk. We hoefden hem niet eens in te werken. Hij heeft ons hierin zo goed ondersteund dat wij na zijn vertrek direct zelfstandig verder konden.

Plan van aanpak

Het plan van aanpak is continu de basis geweest voor alle verbeteringen. Het was fijn voor ons om dit proces deels uit handen te kunnen geven. Wij zaten zelf zo vast in de werkzaamheden en het proces dat wij de oplossingen niet altijd zagen. Er werden knopen doorgehakt en het principe van ‘first things first’ werkte verhelderend. We pakten niet alles tegelijk op, dat kon ook niet, dat was teveel geweest. Achteraf blijkt dat het nemen van kleine stapjes de juiste keuze is geweest. En zo kregen wij stapsgewijs weer grip op de zaak en keerde de rust op de afdeling terug!

Begeleiding

Al vrij snel na de opstartfase kwam Lyda Tolsma van 4Value ons team versterken. Zij is geboren in Harlingen en is vanuit 4Value verantwoordelijk voor een goede uitvoering van de herwaarderingsprojecten. Lyda heeft zich het project snel eigen gemaakt. We hebben nog steeds regelmatig gezamenlijk werkoverleg. Duidelijke communicatie staat hierin voorop. De afspraken worden nagekomen en dit geeft ons allen een goed overzicht. Monica heeft goed gekeken naar wie er het beste bij ons paste …. je moet tenslotte wel een ‘klik’ hebben met de mensen waarmee je werkt.

4Woz 2.0

Met de keuze voor een nieuw taxatiebureau kregen wij ook een nieuwe waarderings-applicatie om te kunnen raadplegen. Altijd lastig om het oude vertrouwde achter je te laten. Een praktijkopleider van 4Value heeft ons de basis van 4Woz 2.0 laten zien. Mijn collega Jos pakte dat al snel op, maar ook en Astrid en ik vinden 4Woz 2.0 een zeer gebruiksvriendelijke en duidelijke applicatie. Zelf query’s maken is voor Jos een uitkomst waar hij regelmatig gebruik van maakt.

Vlot en duidelijk

Wat 4Value kenmerkt is dat ze enorm vlot en duidelijk zijn. Beantwoording van vragen verloopt erg snel, van de projectleider tot aan de helpdesk. Er blijven geen zaken hangen en iedereen blijft scherp. Wij zijn zelf ook scherper dan voorheen. Als compact team binnen belastingen zijn wij een goede match met 4Value. 4Value kan zich echt een gedegen kwaliteitsbureau noemen. Zoals zij zich aan de start hebben gepresenteerd, dat klopt ook helemaal. Het is geen mooi verkooppraatje geweest ….gelukkig! De iets hogere prijs verdient zich in kwaliteit zeker terug. Vanaf de start heeft 4Value erg haar best gedaan en dat is zo gebleven. Als ik 4Value op twee punten zou moeten aanbevelen aan andere gemeenten dan zijn dat kwaliteit en inzet.


_______________________________________________________________________________

IMG_0008 (2)

Gepubliceerd: 10 maart 2016

4Value maakt sinds december 2020 onderdeel uit van xxllnc. Sindsdien werken we volop aan integratie.
Begin 2023 wordt de website daarom omgezet naar xxllnc.nl